Internaat Julie Billiart in Gent

Een plaats om thuis te komen

Een stukje geschiedenis..

Op 1 september 2015 opende het schoolbestuur Katholiek Onderwijs Gent-Zuid een nieuw internaat. Het internaat draagt de naam van Jullie Billiart. Zij is de stichteres van de congregatie Zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Namen, de kloosterorde die meer dan 200 jaar geleden de basis gelegd heeft van Nieuwen Bosch en het Onze-Lieve-Vrouw Instituut.

Wie kan bij ons terecht?

Het nieuwe internaat is bedoeld voor meisjes van de derde graad secundair onderwijs. Zowel leerlingen van de secundaire scholen van ons schoolbestuur, als leerlingen uit andere scholen zijn welkom! Leerlingen van het secundair onderwijs en leerlingen van het basisonderwijs die een internaat zoeken in de buurt kunnen uiteraard nog altijd terecht in het bestaande internaat van ons schoolbestuur: internaat Nieuwen Bosch.

het jaar van opstart
ruime kamers
% enthousiasme

Andere vragen?

Uiteraard staan we klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je bent ook meer dan welkom om een afspraak te maken en een kijkje te komen nemen. Twijfel dus zeker niet om contact op te nemen. We helpen je heel graag verder.

In een veilige en warme, familiale omgeving willen wij de internen vanuit christelijke inspiratie de nodige ondersteuning bieden om zich te ontwikkelen tot evenwichtige jongvolwassenen. Zo kunnen ze met open vizier en zin voor verantwoordelijkheid de toekomst tegemoet gaan. Wij bieden onze internen de nodige structuur door middel van een duidelijke dagindeling, waarin we streven naar evenwicht tussen studie en ontspanning. Onze studiebegeleiding is erop gericht de leerlingen te helpen bij hun groei naar planmatige organisatie van hun taken en efficiënt studeren. In het bijzonder voor leerlingen van de derde graad willen we een schakel zijn tussen het secundair en het hoger onderwijs.

Internaat Onze-Lieve-Vrouw Julie Billiart beschikt over 40 ruime kamers die allen een prachtig uitzicht hebben op de groene tuin. Elke kamer is voorzien van een bed met brandvertragende matras, kast, bureau, stoel en brandvertragende gordijnen. Er is wifi voorzien in het hele internaat.

07.00 - Opstaan
07.30 - Ontbijt
08.25 - Lessen

12.00 - Middagmaal
12.30 - Mogelijkheid tot ontspanning of studeren in het internaat
13.30 - Lessen

16.00 - Vieruurtje
16.00 - Mogelijkheid tot stadsbezoek
16.45 - Studie 1

18.30 - Avondmaal
19.00 - Het journaal
19.30 - Studie 2, groepswerk, sport of ontspanning
21.00 - Eigen kamer

Zeker en vast. Ons internaat is uitgerust met een kwalitatieve keuken, we kiezen altijd voor evenwichtige en gezonde maaltijden. Onze menukaart verschijnt op maandag op onze Facebook- en Instagramverhalen.

Wil je een kijkje komen nemen of ontvang je graag meer informatie?

Nieuwen Bosch internaat

Lange Violettestraat 65
9000 Gent

Julie Billiart internaat

Tweebruggenstraat 36
9000 Gent

Volg ons